Om SkoldatanätetSkolverketInnehållIn English    
Tillbaka till SkoldatanätetLänkarMötesplatser
Skoladresser
Klassrum DirektProjektLexin
PilSvensk-engelskt
PilSvensk-finskt
PilEgna tillägg
PilBildteman
PilAtt använda Lexin
PilOm Lexin
PilOm Lexin på WWW
PilStatistik
PilAndra webblexikon
MultimediabyrånKulturfönstretABC

Sök på Skoldatanätet
Hjälp Söktjänster
Anslagstavlan
Pixel
Lexin
Svensk-engelskt lexikon
Pixel
Snabbare visning av sökresultat!
Den grafiska utformningen av Lexin ändrades i maj så att den överensstämde med övriga webbsidor på Skoldatornätet. Tyvärr medförde det att nerladdningstiden för i första hand sökresultatssidorna ökade markant. Vi har nu modifierat utformningen av sökresultatssidorna så att de ska gå betydligt snabbare att visa.

Skriv ett ord i rutan och tryck på knappen Översätt! Om du saknar tangenter för bokstäverna å, ä, ö kan du använda tecknen }, {, | istället.

Svenska till engelska.
Engelska till svenska.
Försök rättstava okända ord.

Lexin har tagits fram för användning i invandrarundervisningen och är en kombination av lexikon och ordböcker. Lexin omfattar idag cirka 30 000 ord.

If you want the dialogue in English, please click here.Uppslagning av engelska ord
Trots att detta är ett svensk-engelskt lexikon kan man i många fall använda det som ett engelsk-svenskt lexikon. Du kan nämligen slå upp på alla engelska ord som står som översättningar i lexikonet.

För att slå upp ett engelskt ord måste du trycka på knappen märkt Slå upp ett engelskt ord, skriva in det engelska ordet i rutan och klicka på Slå upp.

Tänk på att du bara kan slå upp engelska ord som står som översättningar till svenska ord. Det kan inträffa att ett vanligt engelskt ord inte finns med i lexikonet eftersom det inte står som översättning till något svenskt ord.

Omfång
Lexikonet består av 28500 svenska uppslagsord. I www-versionen kan man dessutom söka på alla sammansättningar och böjningsformer i lexikonet, vilket sammanlagt blir cirka 75000 ord, samt på cirka 40000 engelska översättningar.

Sidansvarig: lexin@skolverket.se
Tekniskt stöd: webmaster@nada.kth.se
Senast ändrad: juni 1999