[Home left]
[Zooma in på Jon]
[Home right]

Vem är Jon

Ja denna sida börjar ju bli lite "outdated" vid det här laget. Skall ta mig tid att författa en ny text när den lediga tiden bränner i fickan.

Vem är (eller snarare var) Jon

Hejsan alla glada! Tja, vad kan rymmas under den här rubriken då? Jag hade tänkt att ta upp lite av nätets plats med att pladdra om mig själv. Det är ju ändå det jag är bäst på så det borde inte bli så svårt.

Jag kommer från en liten by som heter Överammer. Den är belägen en skvätt utanför Hammarstrand som i sin tur är belägen en bit från Östersund som är beläget en god bit väster om Sundsvall som ligger 40 mil norr om Stockholm. Därifrån har jag medelst familj flyttat in till allt mer bebyggda områden, och numer bor jag i Stockholm. Släkten är spridd lite varstans, allt från Danmark till Sundsvall, men själv lär jag nog stanna i Stockholm. Någon mer glesbygd blir det ialla fall inte.

Jag läser nu mitt fjärde år på Tekninsk Fysik på KTH. Jag siktar på att inte bli kvar särdeles mycket längre än de planerade 4,5 åren, så en hel del av tiden går åt till studier. Men allt på kth är ju inte studier. På fysik är jag engagerad i fkm* och i DaSK. Arbetet i fkm* har ju sina sidor. Några drar sig kanske till minnes den mumsiga Vino Negron årgång 99? Detta utsökta vin skapades av just mig. Etiketten återfinns här brevid för de som inte riktigt minns den (om nu någon skulle vilja det).

Jag har också blivit indragen i SMusK på senaste tiden, eller närmare bestämt i Baletten Skaletten. SMusK är en studentorkester som lirar jättetrevlig Jazz, och de som inte sett Baletten Skaletten framträda, ja, de har inte sett mycket. SMusK håller varje år en konsert och gör även en turne, ofta till Tyskland sägs det.

På fritiden pysslar jag med diverse. Jag är ute och dansar när tillfälle bjuds. Här kan jag verkligen rekommendera swingkvällarna på Norrlands nation i Uppsala! Jag jonglerar också en hel del, och det krävs om man skall komma någon vart, man halkar snabbt ned om man inte tränar regelbundet. Jag håller huvudsidan uppdaterad med mina rekord. Det är om inte annat en god motivation att försöka knäcka de gamla numbers-rekorden. Jag är medlem i fritidsjonglörerna som tränar två gånger i veckan. När jag har tid tränar jag också på Cirkus Cirkörs öppna träningar.

Vad gäller jonglering kan jag passa på att skicka ut ett nyproducerat visdomsord. Om du får låna ett gäng knivar och har lyckats köra ett antal kontinuerliga tripplar betyder det inte nödvändigtsvis att man kan dra iväg en spontantrippel utan att riskera liv och lem. Tänk på det.

Jag är också en demodåre. Någon gång kommer den stora produktionen att bli klar, men det har varit svårt att hitta ledig tid att jobba på de senaste åren. För er som undrar vad ett demo är för något så kan jag berätta att principen är ganska enkel. Man skriver helt enkelt ett program vars enda syfte är att imponera på betraktaren. Den som skriver det coolaste programmet vinner. Enkelt. Animationen i början av denna sida är kanske en liten försmak. Den tog nog en 4-5 timmar att knåpa ihop i C++ men skall man placera sig i en demotävling så skall man ha bra mycket tuffare saker än så.

[Cap Gemini] För att få studieekonomin att gå ihop brukar jag jobba på somrarna. Jag har tidigare jobbat på Cap Gemini i Sundsvall. Där har jag arbetat med programmering. Cap Gemini är ett trevligt företag som arbetar med allehanda programmering. Det är ju ofta trevligt med större företag som har möjlighet att lägga energi på arbetsmiljö och liknande. Detta är inte minst viktigt vid 8-rycket när kaffebehovet är som störst.

Nuvarande sommar jobbar jag på Innova nära Danderyd, Stockholm. För tillfället utvecklar jag kreditkortshanteringen i ett större kassasystem.

Som synes arbetar jag gärna med programmering. Helst skriver jag högprestandasystem för grafik i C++ och Assembler, men ett och annat projekt som berör kryptografi eller robotik skadar inte heller. Det är lite trist bara att allt för få pysslar med sådant. Säger nån "multimedia" kommer sällan någon längre än en animation som inte ens går framekorrekt på en p300. Begrepp som alignment, pairing, perfekt bracheprediction och vertical retrace verkar bortglömda. Man kan bara gråta och ladda "Crystal Dream II" eller "Second reality", mästerverk från en kanske svunnen tid.

Jag skall ta mig tid att författa mer text någon gång, men tills dess, håll tilgodo och lev väl.
Jon

Tillbaks till hemsidan [disclaimer]